Esplai Turons

L’Esplai Turons és una entitat infantil i juvenil d’educació en el lleure, sense ànim de lucre i laica. Va ser fundat l’any 1981 al districte de Les Corts, però pocs anys després es va traslladar al barri de Sants. Fins que a l’any. 2008 després d’haver passat per tres locals diferents en menys de tres anys sorgeix la oportunitat de traslladar-nos al barri de La Font De La Guatlla. És així com l’esplai arriba a Casa Cervera, una de les masies més antigues de Barcelona. Tot acaba  l’any 2013 quan per problemes amb l’estructura de la masia s’obliga a l’entitat a abandonar l’espai. Després de passar més d’un any acollits per l’associació de Veïns i veïnes de La Font De La Guatlla finalment se’ls re-ubica al carrer Dàlia 14, on es trobava antigament una casa Okupa.

L’Esplai el porten un grup de monitores i monitors vinculats des de petits amb l’Esplai Turons o amb l’educació en el lleure. Son joves voluntàries i voluntaris que creuen en el projecte educatiu així com en els valors que l’esplai aporta als infants i joves.

Des del moment que l’esplai aterra a Casa Cervera la vinculació amb el barri és la màxima possible. L’Esplai organitza sempre que pot el concert jove de la font de la guatlla i també les activitats per infants de la festa major del barri.

El problema amb el PERI apareix simultàniament ja que la masia és una de les cases afectades per aquest pla. Amb el canvi de local el problema amb el Peri és encara major, ja que l’actual té un sostre amb una teulada d’uralita que  a més té goteres. Degut a l’afectació de l’edifici actualment no es poden dur a terme les reformes necessàries per revertir la situació. És per això que l’entitat aposta per la  desafectació total del barri del turó i forma part activament de l’Associació.
P1370669

ESCUT