Primera batalla guanyada!

Ahir dia 27 de juny de 2016 va tenir lloc la Comissió de Seguiment del barri. L’Associació Salvem el Turó! vam assistir-hi per explicar què havíem fet fins el moment, els nostres objectius, i per dir que hem de remar totes i tots en la mateixa direcció per aconseguir salvar el Turó de la Font de la Guatlla.

En aquesta reunió, Albert Deusedes, Conseller de Barri, ens va comunicar que dels 13 punts compromesos dels 22 que hi ha al dossier de millores que Salvem el Turó! va elaborar, el districte en durà a erme 8. El conseller ens va dir que eren els més econòmics. Salvem el Turó! celebrem que, encara que són pocs i cal dignificar el barri sense pedaços, és un primer pas i una mostra, potser tímida, però mostra al cap i a la fi, que la voluntat política de dignificar el barri comença a treure el cap.

IMG_20160627_205446

Els punts de millora que es duran a terme, sense data, però aprovats pels districte, són aquests:

8/ Neteja i ordenació del jardí situat al tram superior del Carrer del Crisantem, entre les escales i els habitatges.

10/ Col·locar papereres al barri per reduir el llençament de residus al carrer. Actualment només n’hi ha una al parc infantil.

12/ Eliminar el pal de fusta de subministrament elèctric. Actualment es troba en desús i obstaculitza el trànsit de persones per les escales del carrer de la Begònia.

18/ Neteja i millora dels terrenys que hi ha entre el Carrer del Gessamí, el parc infantil i els horts urbans. Un espai abandonat totalment des que es van enderrocar els antics habitatges del Turó.

20/ Reparar el fanal del Carrer de Chopin (al peu de les escales), i al mateix temps estudiar si s’ha de podar l’arbre que hi ha al costat.

21/ Solucionar l’estat actual de l’antiga caseta de FECSA. Es tracta d’una font de problemes i se n’hauria d’estudiar l’enderrocament o ús com a WC públic.

22/ L’estat general del manteniment pel que fa a neteja i jardineria de l’espai públic és molt deficient. Se n’hauria de revisar la periodicitat i comprovar-ne el seu compliment.

El punt 16, (16/ Delimitar els marges del parc infantil, actualment difusos, amb la instal·lació d’embornals per filtrar l’aigua cada vegada que plou. Actualment la sorra cau cap a l’escala i el paviment lliscant és perillós), s’està estudiant, va dir Deusedes.

En definitiva, no és una mala notícia, tot i que des de Salvem el Turó! considerem que tant aquestes millores que es duran a terme (sense data) com la resta del dossier són una primera rentada de cara bàsica. Sentim que el Districte no pugui dur a terme la resta de millores, donat que les veïnes i veïns que vivim aquí i la resta del barri, les necessitem urgentment.

Cal recordar que Deusedes va comprometre 13 punts i ara només n’aplicaran 8. Entenem que els 5 de diferència vindran en una segona fase. Així ho esperem.

Seguim treballant fins que Salvem el Turó!

2 comentarios en “Primera batalla guanyada!”

  1. Fan el que sempre…netejar terrenys…destruint habitats de petits animals domestics…em sembla q despres de tantes reunions això es ben poc. Es nota q ja han passat les eleccions..seguiu treballant si ni han unes terceres…

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s