La nova Regidora de Sants-Montjuïc ens visita al Turó

Com sabeu, tenim una intensa activitat a Twitter. Durant les últimes setmanes, part d’aquesta activitat s’havia dirigit a conseguir que la nova Regidora de Districte de Sants-Montjuïc, la Laura Pérez (de Barcelona en Comú), ens visités al Turó.

En tot moment Laura ens havia assegurat que ens visitaria aviat, i així va ser. El dimecres 22 de juny a les inusuals 9:30 del matí vam començar la visita habitual. Acompanyant la Regidora venien dues personalitats molt rellevants: en Xavi Farré (Conseller Tècnic del Districte) i en Josep Cuadras (tècnic de Barri).

Laura

La passejada va ser la mateixa de sempre, però va ser més accidentada de l’habitual. Un dels veïns del Turó, d’avançada edat, va patir una caiguda en una de les diverses rampes que tenim al Turó. Estavem tota la comitiva bastant a prop i vam ajudar en el que vam poder a fer les primeres cures, tot esperant a que l’ambulància arribés. Finalment, tot i la gravetat de l’accident, el veí va ser retirat pels serveis sanitaris, sense més novetat. Aprofitem per desitjar-li una ràpida recuperació.

Després de l’ensurt, vam procedir a reunir-nos a l’Esplai Turons, on vam poder debatre amb la Regidora les possibles solucions a la problemàtica. Vam exposar les demandes de l’Associació d’Afectats i en tot moment l’equip de govern del Districte es va mostrar disposat a ajudar-nos i a buscar les solucions possibles que ajudin a #SalvemElTuró a buscar una sortida cap a la desafectació.

WhatsApp-Image-20160622

La Regidora es va comprometre a constituir una mesa de negociacions operativa, amb presència dels principals actors implicats (tècnics del Districte, tècnics Municipals d’Urbanisme, Regidoria d’Urbanisme, polítics del Districte i veïns i veïnes). Ho considerem una excel·lent notícia, ja que si bé la mesa arrancarà sense cap fita concreta prefixada, sí que es pretén valorar totes les possibles solucions, per tal de trobar-ne l’òptima considerant les actuals necessitats de la Ciutat i dels veïns i veïnes afectats com a prioritats.

La idea és començar aquest cicle de trobades abans de les vacances d’estiu. Per part nostra, restem a l’espera de convocatòria, molt il·lusionats perquè veiem que estem avançant cap a una solució. D’alguna manera, estem davant dels primers èxits de l’Associació: l’assumpte del PERI del Turó, ja és un assumpte actiu, no només una idea antiquada en un calaix.

WhatsApp-Image-20160622 (1)

És un assumpte complexe, difícil, antic, eppur si mouve, com diria Galileu. Es mou, ens movem. Cada cop queda menys perquè #SalvemElTuró.

I com no podia ser d’una altra manera, vam oferir a la Regidora la possibilitat de respondre a la #TuróPregunta. Aquest cop, vam ser emplaçats per un altre moment: Laura es va comprometre a respondre la nostra pregunta després de la primera reunió de la mesa de treball, per poder fer una resposta amb més solemnitat. Així doncs, esperem amb doble motiu la convocatòria per aquesta primera trobada.

Des de l’Associació d’Afectats volem agraïr a l’equip de govern del Districte la seva visita i la seva ajuda. Gràcies!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s