La Síndica de Greuges visita el Turó

Fa aproximadament un parell de setmanes vam contactar telefònica i electrònicament amb la Síndica de Greuges, Maria Assumpció Vilà i Planas. Doncs bé, el passat dia 8 de juny, ella i el seu equip , Pilar Aldea i Jordi Subirana, ens van visitat al Turó.

L’Associació d’Afectats pel PERI del Turó de la Font de la Guatlla, vagi per endavant, estem agraïts i agraïdes que així hagi estat, doncs creiem imprescindible la visió in situ de l’estat de les coses i l’estat del barri per entendre les nostres reivindicacions i la nostra lluita; in situ per a comprobar l’abandonament municipal i el teixit urbà que el Turó ha suposat i encara suposa dins un sistema urbanístic com és la ciutat de Barcelona a dia d’avui.

Hem començat la volta pels carrers del Turó a les 10h del matí a Can Cervera, tot fent la volta habitual i explicant-los la problemàtica que vivim. Tant la Síndica com el seu equip s’han mostrat molt sensibles amb els nostres problemes i han pres testimoni fotogràfic d’allò que suposa viure aquí en temps presents.

Així mateix, ens han comentat que s’havien documentat sobre el cas del Turó tant com els havia estat possible, fet que demostra interès en la problemàtica que afecta aquest petit però encantador trosset de barri i que, des de l’Associació, valorem molt positivament.

Síndica de greuges 8 juny 2016

Les persones que acompanyaven la Síndica així com també ella mateixa ens han comunicat que no només han admès a tràmit la nostra queixa,  sinó que, a més a més, es comprometen a investigar la problemàtica i a fer tot el possible per a trobar una solució entre totes les parts, iniciativa que valorem de forma molt positiva. No tot queda aquí, a més a més, també ens han comunicat la seva intenció de fer que l’Ajuntament dugui a terme les millores que el barri tant urgentment necessita i que han pogut comprobar per ells mateixos.

Ens han comunicat que quan tinguin la resolució del nostre expedient tornaran a posar-se en contacte amb nosaltres, resolució que trigarà un cert temps, donat que tenen molta feina, però que no suposa cap problema per a nosaltres, vista la bona voluntat, sensibilitat i ganes de treballar de l’equip que avui ens ha visitat.

Un cop acaba la volta pels carrers del Turó, hem estat parlant al local on ara s’ubica l’Esplai Turons. Ens han fet preguntes, nosaltres també hem explicat tot el que hem fet fins a dia d’avui (contactes amb el districte, amb arquitectes, amb gent d’altres barris en casos similars d’afectació…), hem parlat de temes urbanístics i sobre plànols, hem parlat del teixit urbà que representa el Turó i, en definitiva, hem convingut que s’han de fer actuacions de millores al barri amb urgència, ja tiri el PERI endavant o no. Idea que celebrem, doncs és una de les nostres reivindicacions.

Com no, li hem plantejat a la Síndica la ja habitual #TuróPregunta: “Quina creus que ha de ser la solució pel Turó?”. En  aquesta ocasió, ens ha dit que no podia respondre encara, doncs prefereia estudiar el cas amb el seus assessors. No obstant, sí que ens ha ofert la seva visió del que passa aquí, al Turó:

Des de l’Associació d’Afectats pel PERI del Turó de la Font de la Guatlla agraïm a la Síndica i el seu equip, Pilar Aldea i Jordi Subirana, el fet de venir fins aquí i dedicar-nos el seu temps i forces per a salvar i millorar el Turó, un barri molt estimat per les perones que hi vivim.

Gota a gota, pedra a pedra, pam a pam, #SalvemElTuró!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s